top of page

Disciplines

ONDERHOUDS SCHILDERWERK
  • Eenmalig schilderwerk

  • Houtrotherstel of kozijnrenovatie

  • Onderhoudsabonnement

Eenmalig schilderwerk

Het aanbrengen van een nieuw verfsysteem op/aan uw object door professionele medewerkers volgens alle voorwaarden van een verantwoorde werkwijze. Dus precisiewerk aan en door een vakman bij het uitvoeren van schilderwerkzaamheden op alle ondergronden van een object, vastgoed of woonhuis, waardoor een langere levensduur is gewaarborgd. Dit is alleen haalbaar indien er resultaatgericht met de opdrachtgevers wordt samengewerkt.

De conditie van de ondergrond wordt vooraf geïnventariseerd, waarna wij een aanbieding doen om het verfsysteem weer in een optimale conditie te brengen. Vervolgens zullen wij bij het ontvangen van de opdracht een planning bespreken voor de periode van uitvoering van de werkzaamheden. Zodra wij aanvangen met de daadwerkelijke uitvoering, kunt u ervan uitgaan dat u voor een samen vastgestelde periode geen problemen aan uw schilderwerk dient te verwachten. Onze garanties variëren per toegepast product in periodes van 3 tot 7 jaar afbouwend. Indien u toch liever kiest voor een onderhoudsabonnement, kunt u zelfs 100% volledige garantie over 15 jaar van ons ontvangen.
 

Houtrot herstel/renovatie (sanering)


Hout is één van de oudste en volgens velen één van de mooiste bouwmaterialen ter wereld. Bij het productieproces van houten bouwmaterialen wordt aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij andere technieken. Daarnaast is hout van nature een goed isolerend product, de duurzaamheid is enorm en het is op termijn voordeliger dan andere bekende bouwmaterialen. En hout kan – mits goed onderhouden – eeuwenlang mee. Daarom is het voor een vakman één van de dankbaarste materialen om te onderhouden. Maar met de verschillende weertypen variërend van zonnig tot nat en van warm tot koud, krijgt hout wel wat te verduren. Houtrot is in Nederland dan ook een veel voorkomend probleem.

 

Het overschilderen van een slechte ondergrond is dan ook 'geld weggooien.' Waardoor wij de houtrot eerst dienen te saneren, voordat we het nieuwe verfsysteem gaan aanbrengen.

 

Na het saneren vrijwaren wij onze opdrachtgevers jarenlang van nieuwe houtproblemen door te werken met Sigma’s unieke systeemgarantie en voeren onze houtrotreparaties uit met Sigma Flexidur, wat blijvend elastisch is, dus flexibel in het opvangen van spelingen.

 

Houtrot saneren we door volledige of gedeeltelijke vervanging in combinatie met de Flexidur epoxy-houtreparatiemiddelen. Natuurlijk werken we hierbij met onze timmerlieden die hun vak verstaan.

 

Houtrot ontstaat meestal door schimmels die in een vochtig klimaat ruim baan hebben. Om houtrot te krijgen, dienen er vier elementen aanwezig te zijn: vocht (>20%), zuurstof, warmte en een voedingsbodem. De snelheid van het ontstaan van houtrot hangt af van deze vier elementen, waarbij de kwaliteit van de ondergrond (voedingsbodem) een grote rol speelt. Daarnaast zijn ook factoren als detailleringen en het onderhoud van het object van belang. Goed en tijdig onderhoud is dus essentieel.

 

Wij kunnen vooraf inventariseren en een inschatting maken van de kosten die gemoeid zullen zijn met de sanering van het houtrot.
 

 

Onderhoudsabonnement


Planbuilding levert, samen met Medost Schilders & Onderhoud, totaalonderhoud. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan schilder-, dak-, gevel-, lift- en tuinonderhoud. Ook het actualiseren van bestaand Meerjaren Onderhoudsplan, het opstellen van nieuwe Meerjaren Onderhoudsplannen, energiebesparing (onder andere zonnepanelen) en glas-bewassing maken deel uit van onze dienstverlening.

bottom of page